Uspješno realizovana akcija "Nijedno dijete bez paketića"

Uspješno realizovana akcija

U toku mjeseca decembra, Udruženje "Žene sa Une" se je odlučilo pokrenuti akciju "Nijedno dijete bez slatkiša" u Bihaću, koja je već pokrenuta od strane studenata u Sarajevu.

Kako bi u našem gradu ova akcija mogla da se uspješno završi, grad, firme, te studenti i učenici, ali i pojedinci su mogli da doniraju igračke, slatkiše, ali i sami da upakuju paketić. Ovaj put, svi su bili osviješteni te su ovu akciju podržali u skladu sa svojim mogućnostima.

U Kulturnom centru Bihać, upriličena je podjela novogodišnjih paketića za romsku i socijalno ugroženu kategoriju djece sa područja grada Bihaća.

Ovu humanitarnu akciju je podržao Grad Bihać i gradonačelnik mr.sci. Emdžad Galijašević koji je prisustvovao podjeli paketića, koji je ujedno ovom prilikom čestitao nadolazeće praznike i poželio svima u novoj 2015. godini, puno zdravlja, sreće, uspjeha i posla“.

Mališanu su imali priliku da pogledaju predstavu koju su za njih izveli članovi „Teatra mladih Bihać“, a nakon toga je upriličena svečana podjela paketića uz slikanje sa Deda Mrazom.

Važno je napomenuti i one koji su se na bilo koji način odazvali ovoj akciji, a to su firma GTO d.o.o., JU za sport, odmor i rekreaciju, Bihaćka pivovara, Ent comerc d.o.o., Robot shopping centar, Evanđeoska Crkva, Grafičar d.o.o., ASB Bosna i Hercegovina, Učenici VIIIb Osnovne škole "Harmani I", Monne comerc d.o.o., Mljekara MEGGLE Bihać, učenici i nastavnici na čelu sa direktorom Sanjinom Bećirovićem iz OŠ "Harmani I, Bihać", te Semiha, Kenana, Agnes i Har iz Austrije.