VOLONTIRAJ I BUDI DIO NAŠE RASTOK PRIČE

VOLONTIRAJ I BUDI DIO NAŠE RASTOK PRIČE

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah raspisuje konkurs za volontiranje na XII Rastok Fest-u, pod nazivom ”Naša Rastok priča”, za mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, koji žele da steknu nova iskustva i vještine, nova poznanstva, da se odlično zabave i druže i da postanu dio tima volontera/ki ovogodišnjeg Rastok Fest-a.

 

Kao i jedanaest godina unazad, volonteri/ke su imali jako važnu ulogu u samoj organizaciji Rastok Fest-a, razvoju omladinskog aktivizma te promociji osnovnih vrijednosti urbane kulture življenja i uzajamnog razumijevanja među ljudima bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, etničku ili bilo koju drugu pripadnost koju Rastok Fest zagovara.

Uslovi za volontiranje su da je kandidat/kinja prije svega punoljetan/na osoba, da nije krivično gonjen/a, da posjeduje sposobnost rada u multietničkom orkuženju, inicijativu i dobru volju, predanost u radu te da je tolerantan/na i otvoren/a za saradnju i komunikaciju.

Da bi ste postali volonter/ka ovogodišnjeg Rastok Fest-a, morate da popunite online prijavu za volontiranje na linku: 

http://www.rastok.ba/prijava-za-volontiranje-na-xii-rastok-festu/ 

Broj mjesta je ograničen, zato požurite, prijavite se i postanite dio Naše Rastok priče.

Rok za apliciranje je 05.08.2014. godine, nakon čega će svi prijavljeni kandidati/kinje biti obaviješteni o rezultatima konkursa, a izabrani biti kontaktirani i upoznati o detaljima angažmana i tačnim opisom dužnosti i odgovornosti.

Volontiranje će trajati od 14. do 18.08.2014. godine.

Volonterski angažman podrazumijeva minimalno 6 sati volontiranja dnevno.

Izabranim volonterima/kama će biti osigurani putni troškovi, hrana i osvježenje, smještaj i svi ostali potrebni resursi i podrška za nesmetano obavljanje volonterskih dužnosti.

Po završetku volontiranja, svi izabrani volonteri/ke će dobiti certifikat o volontiranju kao potvrdu njihovog angažmana na XII Rastok Fest-u.